Росія забороняє транзитні рейси українських авіакомпаній

Четвер, 7 серпня 2014, 11:37

Росія вирішила заборонити транзитні рейси українських авіакомпаній, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв.

"Росія припиняє транзитні рейси українських авіакомпаній через повітряний простір РФ в Грузію, Азербайджан, Вірменію і Туреччину", - сказав він у четвер на засіданні уряду.

Про це повідомляє РІА "Новости".

Щодо європейських авіакомпаній, то, за його словами, Росія розглядає можливість заборони транзитних рейсів, проте "не обов'язково прийме таке рішення".

"Уряд РФ розглядає ряд відповідних кроків. Проте це не означає, що вони негайно будуть введені, але, тим не менш, вони, що називається, на столі. Насамперед це заборона використання повітряного простору нашої країни для транзитних рейсів європейських і американських авіакомпаній в регіони Східної Азії", - заявив він.

"Ми потенційно готові ввести захисні заходи в авіабудуванні, суднобудуванні, автомобільній промисловості та інших галузях. Але робити це буде помірковано", - відзначив Медвєдєв.

Він висловив сподівання, що на Заході економічний прагматизм візьме гору над "дурними політичними міркуваннями".

"Щиро розраховую, що у наших партнерів економічний прагматизм візьме гору над дурними політичними міркуваннями, і вони будуть думати, а не лякати і обмежувати Росію. І взаємовигідне торговельно-економічне співробітництво відновиться в колишніх обсягах. Ми б цього хотіли", - сказав Медведєв.

Нагадаємо, 6 серпня Росія заборонила протягом року ввозити продовольство з країн, що ввели санкції проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: