Російське ембарго не призведе до серйозних наслідків - мінсільгосп Німеччини

П'ятниця, 8 серпня 2014, 13:11

Міністр продовольства і сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт вважає, що введене Росією ембарго на постачання продуктів з країн Євросоюзу не призведе до серйозних проблем.

"І без цих заходів Німеччина раніше істотно скоротила експорт до Росії м'яса і молочної продукції", - передає Deutche Wellе заяву Шмідта, яку він зробив у п'ятницю 8 серпня телеканалу ZDF.

За його словами, не варто очікувати коливань на ринку у зв'язку із російською забороною - зростання цін на сільгосппродукцію не відбудеться.

У той же час міністр не виключив, що це питання може бути обговорене на європейському рівні, якщо виникне необхідність виплати компенсацій німецьким виробникам, постраждалим через російських санкцій.

Агентство Reuters звертає увагу на слова Шмідта про те, що міністри сільського господарства країн ЄС мають намір найближчим часом провести позачергову зустріч у Брюсселі.

"Зустріч не слід вважати кризовою, на ній будуть обговорюватися актуальні дані й показники у сфері сільськогосподарського виробництва. Однак може бути порушено і питання про російських санкції", - зазначив міністр, підкресливши, що в даному випадку Євросоюзу слід продемонструвати згуртованість.

Крістіан Шмідт вважає, що альтернативою для поставок овочів і фруктів з Німеччини може бути Китай. За його словами, це стане однією з тем переговорів делегації Мінсільгоспу ФРН, яка прямувала з візитом в Пекін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: