В Болгарії готуються до будівництва "Південного потоку" попри заборону ЄС

Понеділок, 1 вересня 2014, 09:29

Спільне підприємство російського "Газпрому", італійської ENI, французької EDF та німецької Wintershall Holding, South Stream Transport B.V. заявило, що судно для прокладання труб, як очікується, стане на якір в болгарському порту Бургас для робіт щодо газопроводу, який просуває Москва.

Про це повідомляє "Українська енергетика".

Болгарське видання Novinite.com цитує заяву компанії про те, що судно з прокладання труб Castoro Sei використовуватиметься для підготовки до будівництва трубопроводу, включаючи зварювання труб для секції, що пройде по російському мілководдю.

Корабель залишатиметься в Бургасі до кінця жовтня.

Нагадаємо, що менше місяця тому уряд Болгарії наказав спільній болгарсько-російській South Stream Bulgaria відтермінувати всю діяльність щодо закупівель та не підписувати договори щодо проекту.

Як писала ЄвроПравда в червні Європейська комісія почала процедуру про порушення справи проти Болгарії щодо того, як країна поводилася з проектом "Південний потік", а також вимагала замороження робіт з будівництва до часу, коли проект відповідатиме законодавству ЄС.

На фоні цього виконуючий обов’язки міністра закордонних справ Болгарії Даніел Мітов заявив, що ЄС терміново потрібно розробити спільну енергетичну стратегію, щоб подолати свою залежність від постачань російської енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.