Європарламент схвалив виділення більше 9 млн євро безробітним 4 країн-членів

Середа, 17 вересня 2014, 17:17

Європейський парламент схвалив виділення фінансової допомоги робітникам, яких було звільнено з підприємств Іспанії, Нідерландів, Румунії та Греції. Передбачається, що з Фонду адаптації до глобалізації виділять більше 9 млн євро

Про це йдеться у прес-релізі Європарламенту.

Найбільше грошей отримає Греція - більше 6 млн євро для 508 робітників пекарні Nutriart та її постачальників, яких скоротили через зниження споживчого попиту в країні через кризу.

Румунії виділять 3,5 млн євро для допомоги 1000 звільненим робітникам сталеливарної промисловості.

Іспанія отримає 1,65 млн євро для 680 робітників, яких було звільнено з підприємств харчової промисловості в Арагоні, Кастилії та Леоні. Скорочення відбулися через втрату ринків збуту та зниження споживчого попиту через економічну кризу.

Нідерланди звернулися по фінансову допомогу для 475 співробітників близько 90 будівельних компаній, яких скоротили через зниження кількості замовлень. Королівство отримає 1,625 млн євро.

Рада міністрів ЄС має схвалити це рішення не пізніше 8 жовтня.

Фінансова підтримка піде на проведення тренінгів, надання консультацій з пошуку роботи та грантів на відкриття власного бізнесу.

Раніше "Європейська правда" писала про те, що Єврокомісія запропонувала виділити Франції 12,7 млн євро на допомогу співробітникам, яких було звільнено з автоконцерну Peugeot Citroën Automobile.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.