Яценюк в ООН: Не скасовуйте санкції, доки не повернемо Крим та Донбас

Четвер, 25 вересня 2014, 07:29

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав лідерів Європейського союзу, США та інших держав світу зберігати чинними санкційні обмеження, введені проти Російської Федерації.

Про це він заявив у виступі на пленарному засіданні Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, зазначає офіційний сайт ГА.

"Санкції - це реальний шлях до того, щоби розпочати справжні переговори. Це також - молот, який дозволить вибити мирну угоду", - заявив прем'єр.

"Містер Путін, ви зможете перемогти у битві проти армії. Але ви ніколи не переможете у битві проти народу, проти об'єднаного українського народу!" - наголосив він.

Прем'єр підкреслив, що скасування санкцій буде доцільним лише у разі, якщо Росія відмовиться від анексії Криму.

"Закликаємо наших партнерів не скасовувати санкції, доки Україна не поверне контроль над усією її територією, починаючи зі сходу України і закінчуючи Кримом. Крим був, є і буде частиною України", - цитує виступ Арсенія Яценюка урядовий портал.

Варто зазначити, що перед виступом на Генасамблеї Яценюк відвідав Раду міжнародних відносин, де виступив за залучення США на рівних з ЄС до переговорів між Києвом та Москвою. "Найкращий шлях отримати мир – це мати за столом переговорів США, ЄС, Україну та Росію", - заявив він.

"Переконаний, що прийде час, коли Україна відновить контроль на сході країни та в Криму. Вірю, що ми перегорнемо цю темну сторінку нашої історії. І вірю, що настане час, коли Росія вибачиться перед Україною", - сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомляла "Європейська правда", напередодні президент США Барак Обама заявив про готовність скасувати санкції проти Росії у випадку припинення нею військової агресії. Необхідність повернення Криму у промові американського лідера не була окремо зазначена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.