ЄК виділяє 3,6 млрд євро на Балкани та 4,5 млрд євро на Туреччину

П'ятниця, 26 вересня 2014, 13:31

Єврокомісія оприлюднила плани надання фінансової допомоги для впровадження реформ в Туреччині та на західних Балканах протягом наступних семи років. Йдеться про виділення 11 млрд євро.

Про це повідомляється на офіційному сайті Єврокомісії.

Туреччина отримає 4,45 млрд євро, Сербія – 1,5 млрд, Албанія – 649 млн, Македонія – 664 млн, Косово – 645 млн, Чорногорія – 270 млн.

Близько 3 млрд євро буде розподілено між країнами та піде на адміністративні витрати, а також на фінансування для Боснії та Герцоговини.

"Нова програма допомоги є гарними новинами для регіону розширення ЄС. Вона спрямована на підтримку країн, що йдуть шляхом євроінтеграції, у впровадженні реформ, які позитивно вплинуть на громадян цих країн та допоможуть їм рухатися далі на шляху до ЄС", - заявив єврокомісар з політики сусідства та розширення Штефан Фюле.

Зокрема, фінансова допомога буде спрямована на  реформування сфер державного управління, верховенства права та основних прав, а також на сприяння економічному зростанню та зміцненню конкурентоспроможності країн, що бажають стати членами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.