ЗМІ: ЄС може оштрафувати Apple на мільярди євро за податкові махінації

Понеділок, 29 вересня 2014, 11:09

Американську компанію Apple можуть оштрафувати в Європі на рекордну суму в кілька мільярдів євро через податкові махінації.

Про це пише The Financial Times із посиланням на джерела.

Цього тижня Брюссель оприлюднить результати розслідування Єврокомісії, згідно з яким виробник iPhone нібито отримував прибуток від незаконних податкових угод з урядом Ірландії протягом більше 20 років.

За словами джерел, попередні результати показали, що Apple сплачувала в Ірландії податок за ставкою менше 2%, отримувала зиск від "незаконної" держдопомоги завдяки "кулуарним операціям" з ірландською владою.

Йдеться про дві угоди між Apple і урядом Ірландії, які за результатами розслідування Єврокомісії стосувалися "особливого ставлення до компанії", оскільки не відповідали стандартам транзакції на рівних умовах між корпоративними партнерами.

Apple працює в Ірландії з 1980 року. Компанія наполягає, що її угоди з представниками цієї країни не порушили жодних законів. "Ніколи не було ніякої особливої угоди, ніколи не було нічого, що могло б розцінюватися як держдопомога", - заявив газеті фіндиректор Apple Лука Маестрі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.