Обама: НАТО повинно сприяти зміцненню української обороноздатності

Середа, 3 вересня 2014, 16:35

Президент США Барак Обама закликав НАТО сприяти зміцненню української обороноздатності.

Про це він заявив у середу під час візиту до Естонії, пише Reuters.

Обама також відзначив, що Альянс повинен залишати двері відчиненими для нових членів, щоб "протистояти російській агресії".

Барак Обама, який буде присутній на саміті НАТО в Уельсі у четвер, звинуватив Росію в "зухвалих нападах" на Україну, яка протягом п'яти місяців бореться з проросійськими сепаратистами, пише сайт.

"НАТО має прийняти конкретні зобов'язання щодо допомоги Україні в модернізації та посиленні її збройних сил. Ми маємо зробити більше, щоб допомогти іншим партнерам НАТО, в тому числі Грузії та Молдові, зміцнити їхню оборону", - сказав він під час виступу в переповненому концертному залі в столиці Естонії.

"І ми повинні ще раз підтвердити принцип, яким завжди керувався наш Альянс: для країн, які відповідають нашим стандартам і можуть зробити реальний внесок у безпеку Північноатлантичного союзу, двері до членства в НАТО повинні залишатися відчиненими", - заявив Обама після зустрічі лідерів трьох прибалтійських держав.

Нагадаємо, президент США також вважає важливим продовжувати посилювати санкції щодо Росії, поки вона не піде на деескалацію ситуації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.