ОБСЄ затримує передачу безпілотників Україні

Вівторок, 30 вересня 2014, 09:10

ОБСЄ затримує передачу Україні безпілотників, про що було домовлено раніше.

Про це під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель повідомив президент Петро Порошенко, передає прес-служба президента.

"Співрозмовники також обговорили стан виконання ОБСЄ функції моніторингу та верифікації двостороннього режиму припинення вогню. В цьому контексті президент Порошенко висловив занепокоєння з приводу того, що ОБСЄ досі не надала безпілотні літальні апарати, що визначено попередніми домовленостями", - сказано в повідомленні.

Торкаючись питання режиму "припинення вогню" Порошенко зауважив, що українська сторона послідовно дотримується домовленостей.

Він наголосив, що очікує виконання російською стороною її зобов’язань у рамках Мінського протоколу: виведення військ, забезпечення закриття кордону та запровадження буферної зони по його лінії.

Порошенко подякував Меркель за гуманітарні ініціативи Німеччини в продовження домовленостей, досягнутих під час візиту Канцлера до Києва. Зокрема, Німеччина виділяє 25 мільйонів євро на спорудження житла для вимушених переселенців та 500 мільйонів євро кредитних гарантій на відбудову інфраструктури Донбасу.

Президент повідомив, що було обговорено питання доставки та розповсюдження німецької гуманітарної допомоги в Донецькій та Луганській областях та побудови містечок для більш ніж 4000 вимушених переселенців.

Також Меркель і Порошенко обговорили енергетичне питання, зокрема, результати останніх тристоронніх консультацій з газового питання, які відбулися у Берліні.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.