Французькі фармацевти страйкують

Вівторок, 30 вересня 2014, 17:57

Французькі фармацевти оголосили забастовку. Тисячі співробітників аптек та медиків вийшли на вулиці з протестом проти "проекту зростання", ініційованого урядом, що передбачає скорочення фінансування певних професій з державного бюджету.

Про це пише Le Parisien.

Через акцію протесту на території країни закрито 87% всіх аптек. Массові забастовки проходять у всіх великих містах Франції. Фармацевти, зокрема, виступають проти проекту уряду дозволити роздрібним торговим мережам вільний продаж ряду ліків.

"Це вб'є дрібні аптеки", - заявляють демонстранти.

Дантисти, біологи та офтальмологи протестують проти законопроекту, який передбачає цілий ряд заходів з лібералізації ринку медицинських послуг.

Демонстранти підкреслюють, що головною їхньою вимогою є "початок переговорів" з боку уряду замість нав'язування реформи, яка повністю зруйнує правила роботи, що склалися в галузі.

Влада у свою чергу наполягає на необхідності проведення реформи. 

"Така реформа необхідна, вона потрібна, і це наша воля. Багато людей страйкує сьогодні тому, що їм не сказали правду. Проте не можна говорити, що в цій країні нічого не має змінюватися", - заявив міністр економіки Франції Еммануель Макрон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.