Пілоти Air France закінчили страйк. Компроміс не знайдений

Понеділок, 29 вересня 2014, 09:56

Пілоти Air France погодилися завершити масовий страйк, що тривав два тижні і коштував авіакомпанії 280 млн євро. Проте сторонам не вдалося досягти компромісу в переговорах.

Про це йдеться в прес-релізі Air France. 

Про припинення акції протесту профспілки льотчиків SNPL оголосила 28 вересня. "На тлі того, що умови для суспільного діалогу на сьогоднішній день не склалися, ми вирішили взяти на себе відповідальність і скасувати страйк", - заявив офіційний представник профоб'єднання Гійом Шмід.

Він додав, що надалі пілоти мають намір "продовжити дискусії в більш розумних межах".

У Air France привітали закінчення страйку.

"Компанія вітає закінчення страйку, який завдав нам значного збитку. Однак ми шкодуємо про те, що профспілки відмовилися підписати план врегулювання конфлікту, запропонований керівництвом, і не скористалися цією можливістю", - йдеться в прес-релізі.

Авіаперевізник підтвердив своє рішення продовжити роботу над запуском лоукостера Transavia in France. Проект передбачає створення 1000 робочих місць.

Авіакомпанія поступово відновлює рейси і повертається до звичайного режиму роботи.

"Раніше вже скасовані рейси, заплановані на неділю і понеділок, залишаться анульованими, - йдеться в офіційному комюніке Air France. - Повернення до нормального графіку буде проводитися поступово, починаючи з вівторка 30 вересня, через операційні та регламентні обмеження".

Як наголошується, через тривалий простій літаків існує необхідність провести "обов'язкові перевірки", перш ніж лайнери зможуть повернутися до виконання польотів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.