Порошенко перед самітом НАТО зустрінеться з Обамою

Четвер, 4 вересня 2014, 10:09

Перед початком саміту НАТО, який розпочинається у четвер, 4 вересня, в Уельсі, пройдуть консультації лідерів низки країн-членів Альянсу із українським президентом Петром Порошенком.

У зустрічі, зокрема, візьмуть участь президент США Барак Обама, федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель, британський прем’єр-міністр Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд та глава італійського уряду Маттео Ренці, повідомляє Deutche Welle з посиланням на інформагентство Reuters.

Під час зустрічі Порошенко має надати лідерам держав Заходу свою оцінку нинішньої ситуації в Україні, а також зміст його перемовин з Путіним, цитує інформагенція AFP одного з представників британських урядових кіл.

За його словами, такі консультації стануть "зрозумілим сигналом" підтримки суверенітету України в конфлікті з Росією.

Як відомо, саміт НАТО за участю глав держав та урядів 28 країн-членів Альянсу має на меті, зокрема, розробку нової стратегії відносин з Росією з огляду на українську кризу.

Окрім цього, лідери країн блоку обговорюватимуть питання посилення військової присутності в країнах-членах Альянсу в Східній Європі.

Зокрема, за даними з військових кіл, на саміті має бути прийняте рішення про створення в східних країнах НАТО нової групи швидкого реагування та штабів на випадок кризової ситуації, пише Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: