Путін таки поїде в Австралію на саміт G20

Неділя, 12 жовтня 2014, 14:14

Президент Росії Володимир Путін візьме участь у саміті G20, який відбудеться у листопаді в австралійському Брісбані.

Про це заявив міністр фінансів Австралії Джо Хоки в ефірі Австралійської радіомовної корпорації.

Він повідомив про отримання від російських колег підтвердження, що Путін "відвідає саміт лідерів G20".

За словами Хокі, серед держав G20 встановився консенсус щодо доцільності участі Путіна у саміті. Хокі також зазначив, що на підтримку участі російського президента в саміті "двадцятки" виступають і канцлер ФРН Ангела Меркель і президент США Барак Обама.

При цьому міністр фінансів Австралії висловив сподівання на те, що на саміті відбудеться "широкий і відкритий діалог з Путіним".

Раніше прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт, коментуючи кризу в Україні, зазначив, що він "не особливо щасливий" з приводу багатьох аспектів російської політики.

Він також закликав Москву в повному обсязі співпрацювати в справі розслідування катастрофи малайзійського пасажирського літака на сході України. 

Сумніви щодо можливості участі російського лідера в саміті виникли з піврічної конфлікт на сході України, під час якого загинули більше 3300 чоловік. США, країни Євросоюзу, Канада, Австралія та багато інших держав вважають Москву відповідальним за постачання на Донбас зброї і бойовиків, а також частин регулярної російської армії. 

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.