Медведєв: Україна може йти до ЄС, але за наслідки буде відповідальний Київ

відео
Середа, 15 жовтня 2014, 09:49

Прем’єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв стверджує, що РФ не блокує інтеграцію України в ЄС, однак попереджує, що цей вибір може потягнути за собою економічні наслідки для нашої держави.

Про це глава російського уряду заявив в інтерв’ю телекомпанії CNBC.

Він також заявив, що вважає "громадянською війною" події на сході України, де влітку відбулася інтервенція російських військ.

"Нас дуже непокоїть ситуація в Україні. Ми хотіли би, щоби закінчилася громадянська війна, яку спровокував державний переворот на початку року", - заявив він.

"Україна може робити будь-який вибір. Хоче – може йти до Євросоюзу. Хоче йти в інший бік – нехай йде!" - сказав Медведєв, коментуючи зовнішньополітичний вибір України.

"Та ми вважаємо, що ризики, які постають перед Україною через початок особливих, просунутих економічних відносини з Європейським союзом – досить високі. Але це – відповідальність українського керівництва", - прокоментував прем’єр РФ.

Дмитро Медведєв не уточнив, у чому полягають дані ризики. Між тим відомо, що Росія погрожує запровадити економічні обмеження проти України у разі, якщо почнеться імплементація Угоди про асоціацію в частині створення зони вільної торгівлі.

Під час інтерв'ю, що вийшло в ефір у середу 16 жовтня, Медведєв спілкувався російською мовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.