Україна надсилала запити про військову допомогу ще з квітня - Дещиця

Середа, 15 жовтня 2014, 18:49

Україна надсилала запити про надання військової допомоги НАТО, а також окремим країнам Альянсу ще з квітня.

Про це заявив колишній виконуючий обов’язки міністра закордонних справ, новопризначений посол України в Польщі Андрій Дещиця в прямому ефірі Громадського телебачення.

"Це були запити з переліком техніки та обладнання на кілька сторінок. Нас питали - це вам справді все потрібно? І коли задавали конкретні питання, ми не могли дати відповіді", - наголосив Дещиця.

"Наші партнери відповідали нам, що потрібно реально оцінити ситуацію, наші потреби, надсилали експертів з цією метою. Цей процес постійно йде", - додав він.

На думку колишнього глави МЗС, питання надання військово-технічої допомоги повинне обговорюватися не публічно, а на рівні переговорів експертів та керівників відповідних відомств.

"Нам потрібно, щоб військові експерти, а не політики сіли за стіл переговорів і визначили, що потрібно Україні,  і що може надати кожна країна", - відзначив Дещиця.

Нагадаємо, що колишній заступник міністра оборони Вальдемар Скшипчак раніше заявив, що Польща очікує, коли Україна ухвалить відповідне рішення про те, яка саме військова техніка їй потрібна.

Загалом представники польської влади неодноразово повторювали, що Польща може продати Україні зброю, якщо вона звернеться з таким проханням до її виробників, зазначаючи, що Євросоюз не встановлював жодної заборони на такі поставки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.