Обама та Порошенко домовилися натиснути на Путіна в Мілані

Четвер, 16 жовтня 2014, 10:39

Барак Обама та Петро Порошенко вважають, що саміт АСЕМ (Азія – Європа) дає хорошу можливість натиснути на Володимира Путіна задля виконання Росією мінських угод.

Про це президенти України та США домовилися під час телефонної розмови, повідомляє посольство США в Україні.

Зокрема, йдеться про запровадження ефективного механізму контролю та моніторингу кордону між Росією і Східною Україною.

Окрім того, Обама також обговорив питання української кризи під час відеоконфренції з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

Як повідомляла "Європейська правда", в п'ятницю в Мілані відбудеться зустріч Путіна з Порошенком в безпрецедентно широкому форматі. В ній також братимуть участь одразу сім європейських політиків.

Варто зазначити, що представника США на цій зустрічі не буде.

Європейські лідери також наголосили на необхідності виконання Росією всіх своїх зобов'язань в рамках мінських угод, повідомляє сайт Білого дому.

Крім того, вони обговорили необхідність співпраці разом з міжнародними фінансовими інститутами для підтримки економіки України.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама пообіцяв і надалі згуртовувати міжнародне співтовариство щодо тиску на Росію через її агресію в Східній Європі, а також щодо підтримки мирного розв’язання конфлікту на сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: