Росія та Сербія підписали угоду про військово-технічну співпрацю

Четвер, 16 жовтня 2014, 17:11

Росія та Сербія підписали міжурядову угоду про військово-технічне співробітництво під час візиту президента РФ Володимира Путіна до сербської столиці Белграду.

Про це пише місцеве видання Политика.

Угоду підписали директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва РФ Олександр Фомін та міністр оборони Сербії Братислав Гашич.

Окрім цього, сторони підписали ще 6 документів про міждержавну співпрацю. Зокрема, було підписано угоду про захист секретної інформації та реадмісію (взаємні зобов'язання держав, які закріплюються в міжнародних угодах, про прийом назад на свою територію власних громадян, які незаконно прибули на територію однієї із договірних сторін або, прибувши законно, втратили підстави для легального перебування).

Під час свого візиту до Белграду Путін зустрівся з президентом Сербії Томіславом Ніколичем. Глави держав обговорилди співробітництво між країнами. Зокрема, Путін наголосив на перспективності російського ринку для сербських аграріїв.

"Я думаю, у Сербії зараз є чудова нагода зайняти вигідну позицію на російському ринку", - зазначив президент РФ.

Нагадаємо, що Сербія не висловлювала підтримки щодо введення санкцій проти Росії. Прем'єр-міністр Олександр Вучич, зокрема, заявляв, що Сербія не має наміру вводити санкції щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.