Порошенко каже, що по газу домовитися не вдалося. Путін вважає інакше

Оновлено
П'ятниця, 17 жовтня 2014, 19:16

Президентам України  та Росії Петру Порошенку та Володимиру Путіну не вдалося досягнути практичних результатів з питання постачання газу під час переговорів.

Про це Порошенко заявив по завершенню двосторонньої зустрічі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми не змогли досягти якихось практичних результатів у газовому питанні. Але ми сподіваємося, що до 21 жовтня до зустрічі в Брюсселі делегацій України, Росії та Єврокомісії нам вдасться знайти рішення щодо газу", - сказав Порошенко журналістам.

Водночас президент Росії у своєму виступі повідомив про прогрес у переговорах щодо газу.

Зокрема, за його словами,  сторонам таки вдалося домовитися про умови відновлення постачання газу до України на протягом зимового періоду.

Проте проблемним питанням залишається "касовий розрив" (різниця між доходами та бюджетом - Ред.) НАК "Нафтогаз" України, відзначив Путін.

За його словами, Росія розраховує, що Євросоюз допоможе Україні подолати "касовий розрив" для оплати поставок російського газу.

Постачати газ в борг РФ більше не буде, підкреслив Путін.

Нагадаємо, що це вже третя зустріч українського та російського лідерів за день.

Після зустрічі у "нормандському форматі" Порошенко заявив, що було досягнуто  домовленостей щодо основних параметрів нового газового контракту з Росією.

Як відомо, два попередніх раунди переговорів між президентами України та Росії проходили в присутності європейських політиків. Спершу за перемовинами спостерігали 7 лідерів Євросоюзу, та країн-членів ЄС. Другий раунд пройшов у присутності канцлера Німеччини та президента Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.