Меркель закликає надати Україні фінансову підтримку для cплати боргів за газ

Вівторок, 21 жовтня 2014, 09:44

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала партнерів надати Києву фінансову допомогу у газовій суперечці з Росією.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на слова Меркель після зустрічі з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

"Кожен повинен зробити свій внесок", - заявила Меркель.

За словами канцлера, наближається зима, але остаточного вирішення конфлікту ще не видно. Домовленість між Києвом, Москвою та ЄС є необхідною, аби забезпечити стабільні поставки газу.

Водночас словацький прем’єр не підтримав ідею Меркель про надання фінансової підтримки Україні. На його думку, Україна повинна провести реформи і не має покладатися на допомогу інших країн.

"Із забезпеченням так званих реверсних поставок газу в Україну ми взяли свою частку відповідальності",- цитує Фіцо dpa. Фіцо вважає, що допомога Україні має бути надана у формі кредиту.

Нагадаємо, 21 жовтня у мають відбутися тристоронні газові переговори Україна-Росія-ЄС. Місце зустрічі перенесли з Берліну до Брюсселя.

Під час попереднього раунду переговорів, що відбулися 26 вересня, Єврокомісія запропонувала Україні погасити борг перед Росією за газ на суму $3,1 млрд до рішення Стокгольмського арбітражу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: