ЄС хоче від Великої Британії додаткових 2 млрд. євро - ЗМІ

Оновлено
П'ятниця, 24 жовтня 2014, 13:15

Великобританії потрібно внести додаткових 1,7 млрд фунтів (2,1 млрд євро) до бюджету ЄС, оскільки її економіка кращі показники, ніж очікувалося.

Про це повідомляє ВВС.

Згідно з інформацією видання ЄС розробив нові розрахунки, які визначають, скільки кожна держава-член повинна внести до загального бюджету.

Таким чином, річний внесок Великої Британії було збільшено приблизно на п'яту частину.

Як зазначає видання, таке рішення було прийняте в дуже несприятливий час, коли на прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона здійснюється значний тиск з приводу перегляду умов членства Великої Британії в ЄС.

За таких умов запит щодо додаткових коштів, про який уряд Великобританії дізнався лише минулого тижня, роздратує багатьох консерваторів.

В той час як Кемерон жодним чином не прокоментував цю інформацію, джерело в уряді назвало таке рішення ЄС неприйнятним.

"Не можна просто змінити оплату за попередні роки і вимагати гроші назад в будь-який момент", - зазначив співрозмовник видання.

Як повідомив редактор ВВС в Європі Гевін Хюітт на своїй сторінці у Twitter, Девід Кемерон перервав засідання під час саміту ЄС з вимогою термінової зустрічі міністрів фінансів ЄС, що обговорити це питання.

Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зі свого боку заявив, що вперше чує про такі вимоги ЄС, пише EUobserver.

Водночас, варто зазначити, що Велика Британія є не єдиною країною, якій доведеться робити додатковий внесок до бюджету.

Згідно з інформацією ВВС, додаткові кошти необхідно також внести Нідерландам (640 млн. євро), Італії (339 млн. євро), Греції (88 млн. євро) та Кіпру (42 млн. євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.