ЄК дала згоду на будівництво АЕС у Великій Британії

Середа, 8 жовтня 2014, 14:21

Європейська комісія схвалила оновлений план Великої Британії щодо будівництва АЕС у Hinkley Point. Європейська інституція прийняла рішення, що проект відповідає нормам ЄС з надання державної фінансової допомоги.

Про це йдеться у прес-релізі Європейської комісії.

У ході розслідування щодо дотримання норм у сфері конкуренції Велика Британія погодилася змінити умови фінансування проекту. Згідно з внесеними змінами, фінансова допомога виділятиметься пропорційно до мети, яка переслідується, з уникненням невиправданих викривлень у сфері конкуренції на Єдиному ринку.

Окрім цього, навантаження на підданих Сполученого Королівства з фінансування цього проекту значно зменшиться.

"Після втручання Єврокомісії заходи Великої Британії шодо будівництва АЕС у Hinkley Point значно змінилися, що знівелювало будь-які порушення у сфері конкуренції на Єдиному ринку", - заявив віце-президент Єврокомісії, який відповідає за справи у сфері конкуренції, Хоакін Альмунья.

"Окрім цього, зміни економлять кошти британських платників податків. Після ретельного розгляду питання та проведеного розслідування, Єврокомісія може констатувати, що виділення допомоги відповідає європейським стандартам", - додав він. 

Нагадаємо, що раніше Австрія заявляла про те, що подасть позов до Європейського суду проти будівництва АЕС у Великій Британії, якщо Єврокомісія схвалить проект. 

Велика Британія планує покривати різницю за ціною за контрактом на послуги компанії для того, щоб АЕС мала стабільний прибуток протягом 35 років. Також уряд Сполученого Королівства надаватиме гарантії на покриття боргів, необхідних на будівництво станції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.