"Північний потік" не будуть продовжувати до Великої Британії - ЗМІ

Понеділок, 27 жовтня 2014, 12:00

Газопровід "Північний потік" більше не планують продовжувати до Великобританії через погіршення стосунків між Лондоном та Москвою.

Про це пише видання The Times.

Два року тому, коли цей проект було вперше запропоновано, у "Газпромі" заявляли, що британські урядовці зацікавилися цією ініціативою.

Проте, у 2014 році європейські уряди відмовилися затверджувати цей проект, так як це посилило б залежність Європи від російського газу.

Остаточною причиною скасування прокладання газопроводу до Великобританії стала українська криза, пише видання. За словами експерта британського аналітичного центру Chatham House Джона Лафа, у стосунках між Заходом та Москвою немає жодного шансу аби цей проект міг бути втіленим у життя.

Нагадаємо, "Газпрому" належить 51% акцій у консорціумі, який планував конструювання двох додаткових газопроводів "Північного потоку"  до Британії та Нідерландів.

"Північний потік" - газопровід від Росії до Німеччини, який пролягає по дну Балтійського моря. Прокладення трубопроводу було розпочате в квітні 2010 року.Перша його гілка вже збудована.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.