Менеджери російських держкомпаній можуть виявитись невиїзними – ЗМІ

Понеділок, 27 жовтня 2014, 14:58

Російська влада ймовірно ввела обмеження на виїзд за кордон для менеджерів державних компаній, які потрапили в санкційні списки США та Євросоюзу.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант з посиланням на власні джерела.

За даними видання, в туристичних компаніях повідомляють про дедалі частіші випадки відмов від поїздок співробітників державних компаній, що потрапили до санкційних списків. Зокрема, від заброньованих турів масово відмовляються співробітники ВАТ "РЖД".

Офіційних розпоряджень з боку МЗС РФ з цього приводу не надходило. Проте в кількох державних компаніях неофіційно підтведжують негласні рекомендації не виїздити до "недружніх" країн. Часом це стосується навіть співробітників компаній, які не підпали під дію санкцій, зокрема йдеться про енергетичний сектор.

Нагадаємо, в середині квітня МЗС РФ виступило з рекомендацією до всіх росіян не виїжджати до США і країн, які уклали з Росією договір про взаємну видачу. Пряму заборону на виїзд за кордон отримали співробітники силових відомств, а згодом і працівники МНС, Федеральної служби охорони та Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.