"Кримнаш" хоче до ЄС, а в ЄС думають, як його не пустити

Вівторок, 28 жовтня 2014, 16:35

Всі жителі Криму повинні звертатися незалежно від їх громадянства за шенгенською візою в консульство відповідної країни ЄС в Україні. Водночас російські закордонні паспорти, видані РФ мешканцям Криму, в ЄС не визнають.

Таким чином прокоментували у представництві ЄС в Україні інформацію про можливість отримання антиукраїнським діячем, заступником голови Громадської палати Криму Олександром Форманчуком шенгенської візи за новим закордонним паспортом, виданим РФ.

Нагадаємо, раніше Європейська правда у статті "Позапаспортний контроль" повідомляла про нові можливості отримання шенгенської візи на території РФ, які з'являються у наближених до офіційної кримської влади з появою російських закордонних паспортів, в яких підмінено регіон проживання.

Зокрема, одним з перших кримчан, хто може скористатися такою нагодою, є відвертий українофоб та адвокат агресії РФ в Криму Олександр Форманчук.

Минулого тижня він заявив, що має намір взяти участь в експертній конференції в Європарламенті, яка відбудеться у листопаді в Брюсселі і буде присвячена Росії.

Проте, в представництві ЄС наголошують, що оскільки жодних перешкод для поїздки на територію України у кримчан немає, то "всі мешканці Криму, незалежно від того, мають вони українське, російське чи будь-яке інше громадянство, повинні звертатися за шенгенською візою в консульство компетентної держави-члена, в Україні".

Окрім того, у відомстві підкреслили, що ЄС виступає за єдиний підхід щодо невизнання нових закордонних паспортів, виданих Російською Федерацією в Криму і Севастополі.

"Шенгенські візи не можуть бути видані власникам таких проїзних документів. Винятки можуть бути зроблені лише в екстрених гуманітарних випадках, коли віза з обмеженою територіальною дією видається на окремому аркуші, а не в сам паспорт",  - підкреслюють в представництві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.