Німеччина передала ОБСЄ свої пропозиції щодо безпілотників

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 12:00

Німеччина 9 жовтня передала ОБСЄ свої пропозиції щодо передачі безпілотників для спостереження за припиненням вогню на сході України.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер під час зустрічі з главою українського МЗС Павлом Клімкіним, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми вчора передали свої пропозиції ОБСЄ, при яких умовах німецький Бундесвер може надати в розпорядження такі безпілотники, і ОБСЄ вчора після обіду прийняла цю пропозицію, і ми чекаємо на реакцію як ОБСЄ, так і країн-членів, а також України та Росії з приводу цієї пропозиції", - відзначив він.

За його словами, у цьому питанні варто вивчити технічні і правові моменти реалізації такої ініціативи.

"Передумови, при яких дрони німецьких і французьких Збройних сил можуть бути надані, слід обговорювати між німецьким і французьким міністерствами оборони. Ми вчора передали свої пропозиції ОБСЄ, але офіційної реакції поки немає", - підкреслив Штайнмайер.

"Якщо говорити про збройний супровід обслуговуючого персоналу, то в Україні це можливо зробити шляхом підписання меморандуму, і саме для цього необхідні правові передумови", - сказав він.

Клімкін, зі свого боку, додав, що цілком типовою є ситуація, якщо відповідна місія буде мати при собі зброю з метою безпеки.

"Ми повинні узгодити цю угоду з нашим парламентом, тобто ратифікувати її. Зараз ми, я сподіваюся, перейшли до останньої фази обговорення всіх необхідних умов, правових і технічних", - зазначив глава МЗС України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.