Майбутній віце-президент по Енергетичному союзу не змогла переконати ЄП

Вівторок, 7 жовтня 2014, 08:58

Аленка Братушек, колишній прем’єр-міністр Словенії, яка претендує на посаду віце-президента з питань Енергетичного союзу, виступила на слуханнях в Європарламенті непереконливо.

Про це пише Українська енергетика.

Виступ Братушек заслухали два комітети Європейського парламенту: комітет з промисловості, досліджень та енергетики, а також комітет з навколишнього середовища, охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів.

Аленку Братушек звинувачували в тому, що, передбачаючи своє звільнення за некомпетентність, вона висунула сама себе на високу посаду в Брюсселі. "Ми направили список для вибору, що складався з трьох імен, включно з моїм. Остаточне рішення прийняв президент Жан-Клод Юнкер", - захищалася Братушек.

Депутати зазначили, що голова Єврокомісії відчайдушно шукав для своєї команди жінок, і двоє кандидатів-чоловіків були в словенському списку лише для виду.

"Думаю, вона навіть не розуміла всіх питань, не кажучи вже про відповіді", - вважає соціалістка Ана Гомеш.

"Енергетичний союз, кліматичні зміни − це вимагає лідерства, а ми побачили щось зовсім інше. Це було не лідерство, а спроби сховатися за статтями угод ЄС і дати зрозуміти, що комісія не може нічого без згоди країн-членів ЄС. Це - кінець прогресу в політиці Євросоюзу з енергетики і кліматичних змін", - сказав представник "зелених" Клод Тюрн.

Остаточну думку про Аленку Братушек Європарламент оголосить у вівторок, коли завершаться слухання всіх кандидатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: