Європарламент вимагає змін у складі комісії Юнкера

Середа, 8 жовтня 2014, 08:36

Комітет Європарламенту 8 жовтня заблокує кандидатуру Аленки Братушек на посаду віце-президента з питань Енергетичного союзу.

Про це повідомляє European Voice з посиланням на власні джерела.

Рішення було прийняте 7 жовтня ввечері після досягнення комплексної угоди щодо кандидатури Братушек, а також іспанця Мігеля Аріаса Каньєте, що претендує на посаду єврокомісара з питань клімату та енергетики.

Зокрема, було домовлено, що фракція соціал-демократів зніме свої заперечення щодо Каньєте, тоді як Європейська народна партія не заперечуватиме проти відхилення кандидатури Братушек.

Як повідомляють джерела, Словенія може замінити Братушек євродепутатом Танею Файон або ж чинним єврокомісаром з питань навколишнього середовища Янезом Поточніком.

В разі ж, якщо Юнкер (або словенська сторона) не захочуть змінювати комісара, буде потрібне переформатування всього складу Єврокомісії. Формально ЄП не може відхилити одну кандидатуру, лише комісію в цілому.

У будь-якому випадку будуть потрібні нові парламентські слухання.

Як свідчать джерела, їх планують провести наступного тижня, а підсумкове голосування ЄП відбудеться 22 жовтня у Страсбурзі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аленка Братушек, колишній прем’єр-міністр Словенії, яка претендує на посаду віце-президента з питань Енергетичного союзу, виступила на слуханнях в Європарламенті непереконливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: