Єврокомісар впевнений, що торговельні преференції для України ухвалять у жовтні

Четвер, 9 жовтня 2014, 13:53

Європейський комісар з питань торгівлі Карл де Гухт переконаний, що Європарламент та Рада ЄС ще в жовтні домовляться про продовження торговельних преференцій ЄС для України.

Про це він заявив у Брюсселі під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Незважаючи на спроби невеликої кількості депутатів блокувати прискорену процедуру, законодавчий процес просувається, і є сильні політичні вказівки на те, що Європарламенту і Раді ЄС вдасться домовитися про продовження автономних торговельних преференцій в жовтні 2014 року", - говориться у повідомленні.

"Я підтвердив, що з боку ЄС ми будемо робити все можливе, щоб допомогти Україні гідно підготуватися до імплементації Угоди про асоціацію з 1 листопада 2014 року та її торговельної частини, зони вільної торгівлі, з 2016 року", - додав він.

Нагадаємо, 7 жовтня група членів комітету з питань іноземної торгівлі Європарламенту на чолі з лідером французьких ультраправих Марін Ле Пен заблокувала ухвалення рішення за прискореною процедурою щодо продовження дії режиму автономних торговельних преференцій для України, що полягають у скасуванні імпортних мит на українські товари.

Водночас комітет з питань міжнародної торгівлі Європарламенту розробив юридичну схему, яка дозволить продовжити пільговий торговельний режим для України та уникнути тимчасового відновлення мит.

У разі  ж затримки із ухваленням рішення про торговельні преференцій для України даний документ набуде чинності "заднім числом", з 2 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.