З комісії Юнкера таки прибрали проблемного комісара від Словенії

Четвер, 9 жовтня 2014, 16:39

Колишній прем'єр-міністр Словенії Аленка Бартушек все ж таки зняла свою кандидатуру на посаду віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу.

Про це повідомляється в заяві новообраного президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера.

"Я поважаю рішення Аленки Братушек зняти свою кандидатуру на посаду віце-президента майбутньої Європейської комісії, про яке вона мені повідомила щойно", - заявив Юнкер.

За його словами, таке рішення відображає відданість Братушек Європейському союзу, Словенії і демократичному процесу.

"Цим рішенням вона допомагає мені завершити формування складу Європейської комісії разом з Європейським парламентом і Радою ЄС",  - зауважив Юнкер.

Він також відзначив, що працює у тісному контакті з прем'єр-міністром Словенії Міро Цераром і керівництвом Європейського парламенту щодо цього питання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нова Єврокомісія під керівництвом Жана-Клода Юнкера може розпочати роботу із запізненням, оскільки він не поспішає просити словенський уряд висунути нового кандидата.

8 жовтня представники комітету з промисловості, досліджень та енергетики, а також комітету з навколишнього середовища переважною більшістю не підтримали кандидатуру Братушек - 112 голосів "проти" та 13 "за".

Очікується, що Європарламент проголосує за склад нової Єврокомісії в цілому 22 жовтня, і вона розпочне роботу 1 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.