У ЄС сперечаються з приводу майбутніх санкцій проти РФ - ЗМІ

Четвер, 13 листопада 2014, 15:20

У країн ЄС різні погляди на те, яким чином Євросоюз повинен посилити санкції проти Росії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела в ЄС.

Зокрема, як пише агентство, у своєму листі високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні запропонувала міністрам закордонних справ ЄС розглянути під час засідання 17 листопада питання внесення нових прізвищ до чорного списку.

Водночас, глава європейської дипломатії пропонує відкласти розгляд нових економічних санкцій до засідання Європейської ради у грудні 2014 року.

"Державам-членам подати свої пропозиції щодо того, чи повинні ми вносити додаткові прізвища сепаратистів (до чорного списку. - Ред.)  і сформувати відповідні завдання", - йдеться в листі Могеріні, який надійшов в розпорядження агентства.

Водночас, як свідчать джерела, навіть збільшення чорного списку викликає суперечки серед країн ЄС, пише Bloomberg.

"Деякі уряди воліють взагалі не розширювати перелік, ніж мати новий список лише з українськими прізвищами. Це зіграє на руку Росії, яка стверджує, що не залучена до вторгнення в Україну", - сказав чиновник ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові санкції ЄС, за умови, що їх буде прийнято, здебільшого розповсюджуватимуться на представників самопроголошених республік на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.