У РФ сподіваються, що ЄС не запроваджуватиме нові санкції

Четвер, 13 листопада 2014, 17:21

У Москві розраховують на те, що Рада ЄС на засіданні 17 листопада виявить розсудливість і не піде шляхом подальшого посилення санкцій щодо Росії.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає Інтерфакс.

"Ми дуже розраховуємо на те, що все-таки здоровий глузд і тверезий розрахунок на те, що партнерство з Росією не можна вести через санкційний тиск на нашу країну, візьме гору. Це реальна політика, і від неї виграють країни і народи", - сказав він.

"Ми, в принципі, не злі люди, ми завжди дуже чемно ведемо міжнародні справи", - сказав Лукашевич, відповідаючи на питання, чи варто очікувати від Росії розширення санкцій у відповідь.

"Ми не обговорюємо цю тему. Санкції вводили США і європейські країни, тож їм і вирішувати, як далі вести справи. Зрозуміло, що ніхто не скасовував практику дзеркальних відповідей на такі недружні акції. Але давайте подивимося, чим все ж таки завершиться це "епохальне засідання Ради міністрів ЄС", подивимося, до чого вони дійдуть", - заявив офіційний представник МЗС РФ.

Нагадаємо, що раніше високий представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могерини заявила, що на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу може бути розглянуте питання про розширення санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.