На початку року відбудеться спільне засідання уряду та Єврокомісії – Єлісєєв

Неділя, 16 листопада 2014, 18:52

В першому кварталі 2015 року в Брюсселі заплановано провести спільне засідання Європейської комісії та українського уряду.

Про це повідомив представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю агенції УНІАН.

"Є ідея, ініціатором якої виступила українська сторона, і яка знаходиться в процесі опрацювання – провести засідання у форматі уряд України-Європейська Комісія", - розповів посол.

"Наша ініціатива була позитивно сприйнята стороною ЄС, і наразі ми ведемо підготовчу роботу для реалізації такого масштабного проекту. Я очікую, що таке засідання відбудеться вже в першому кварталі наступного року, скоріше за все, в Брюсселі", - додав він.

Такий формат співпраці України та ЄС не є стандартним, він не передбачений Угодою про асоціацію.

Між тим, в травні 2014 року в Брюсселі вже проходило таке спільне засідання під головуванням прем'єра Яценюка та президента ЄК Баррозу. Як відомо, від 1 листопада розпочав роботу новий склад ЄК, а ближчим часом має бути сформовано новий склад уряду України.

"Важливо, щоб наші нові члени уряду побачили своїх візаві, своїх колег і налагодили з ними не тільки формальні, а й особисті контакти, які б допомогли у майбутньому оперативно та ефективно вирішувати всі проблеми, пов’язані з розвитком співпраці у відповідних секторах", - зазначив Єлісєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.