Дональд Туск про Донбас: Маємо справу зі звичайною війною

Неділя, 16 листопада 2014, 21:48

У ситуації на сході України йдеться про "чергову хвилю окупації, звичайну війну", і у європейських лідерів на сьогодні вже немає ілюзій  щодо українсько-російського конфлікту та намірів Москви. 

Про це заявив екс-глава польського уряду Дональд Туск, який з 1 грудня очолить Європейську раду. 

За словами Туска, ситуація на сході України буде однією з ключових тем під час саміту ЄС у грудні. 

"Без сумніву, який би сценарій саміту ЄС  ми не склали, українська тема у будь-якому разі буде однією з ключових. Тим більше, що насправді маємо справу, і мусимо це відкрито визнати, з черговою хвилею окупації, маємо справу зі звичайною війною", - заявив екс-глава польского уряду.

За його словами, атмосфера у світі навколо Росії погіршується, свідченням чого стало ставлення допрезидента РФ Володимира Путіна на саміті G20 в Австралії.

"Як на мене - добре, що Путін особисто відчув, що світ думає про його дії і дії Росії в Україні",- наголосив Туск.

При цьому він додав, що Україні від цього не легше, але без сумніву "атмосфера в Європі і у світі навколо Росії погіршується дуже швидко ".

На думку Туска, багато європейських лідерів останнім часом кардинально змінили свою думку щодо українсько-російського конфлікту.

"Зникли ілюзії, якщо хтось такі мав, а дехто мав певні ілюзії щодо намірів Москви. На мою думку, таких ілюзій сьогодні немає",- підкреслив він.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.