ЄС може накласти санкції на Ізраїль через Палестину

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:39

Європейська служба зовнішніх дій підготувала документ, який передбачає застосування санкцій щодо Ізраїлю через заходи, які унеможливлюють створення палестинської держави.

Про це повідомляє британське видання Тhe Telegraph.

Секретний документ, в якому слово "санкції" не вживається, передбачає введення торгових обмежень щодо Ізраїлю у разі, якщо країна й надалі буде продовжувати вести будівництво на окупованих територіях, що заважає врегулюванню арабо-ізраїльського конфлікту.

"Ми все більше стурбовані тим, що бачимо, - сказав один з європейських дипломатів. - На даний момент ми не бачимо прогресу у вирішенні конфлікту. Існує стурбованість з приводу поселенської діяльності, що матиме серйозні наслідки для двох держав".

Міністр закордонних справ Ізраїлю відреагував на запропоновані обмеження словами, що відносини Ізраїлю з Європою не повинні бути пов'язані з його конфліктом з палестинцями.

Нагадаємо, раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявляла, що державам ЄС задля спільної безпеки та інтересів варто визнати державність Палестини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: