Парламент Британії проголосував за визнання Палестинської держави

Вівторок, 14 жовтня 2014, 10:33

У парламенті Великої Британії підтримали резолюцію про визнання Палестинської держави.

Про це пише Financial Times.

Резолюцію підтримали 274 з 650 депутатів Палати громад. 12 парламентарів висловилися проти. В документі зазначено, що такий крок стане запорукою успішних переговорів з вирішення близькосхідного питання на основі визнання двох держав.

Слід зазначити, що цей документ є рекомендацією британському уряду визнати Палестинську державу, проте не зобов'язує його піти на такий крок.

"Палестина може бути визнана державою лише рішенням уряду і лише тоді, коли це допоможе встановити на цій території мир", - пише видання. 

Заступник голови МЗС Великої Британії у справах Близького Сходу Тобіас Еллвуд заявив після голосування про те, що уряд визнає Палестинську державу "тоді, коли прийде час".

Окрім цього, підтримка подібної резолюції може позначитися на стосунках Великої Британії та Ізраїлю.

Зокрема, МЗС Ізраїлю прокоментував підтримку резолюції британським парламентом як "крок, що ставить під загрозу міжнародний мир", повідомляє місцеве видання Israel national news.

"Передчасне світове визнання є тривожним сигналом для палестинського керівництва. Воно може відмовитися від складних рішень, які мають прийняти обидві сторони (Палестина та Ізраїль. - Ред.), що ставить під загрозу досягнення миру", - йдеться у заяві МЗС Ізраїля.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен заявляв про те, що новопризначений уряд Швеції визнає Палестинську державу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: