США закликають РФ дотримуватися мінських угод та попереджають про санкції

П'ятниця, 21 листопада 2014, 15:58

США готові до подальших заходів впливу на Росію у разі, якщо вона не виконуватиме своїх зобов'язань із врегулювання ситуації на Донбасі і продовжить ескалацію.

Про це заявив віце-президент США Джо Байден під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо так і надалі триватиме, то Росія платитиме ще більшу ціну і буде ізольована", - сказав Байден.

Він також закликав Росію виконувати мінські домовленості.

"Йдеться про виконання цілої низки зобов'язань, зокрема щодо припинення вогню, якого вони не дотримуються. Вони мають забрати збройні формування, зброю та своїх військовослужбовців", - відзначив Байден.

Віце-президент США зазначив, що порушення кордонів у XXI столітті є неприпустимим.

"Поведінка Росії є надзвичайним порушенням основних принципів нашої міжнародної системи. Саме тому міжнародне співтовариство відреагувало єдиним голосом, підтримуючи вас і голос усіх українців, допомагаючи українцям захистити свій суверенітет і безпеку", - наголосив він.

Байден також наголосив, що його країна не визнає окупації й анексії Росією Криму.

"Я це говорю категорично і дуже чітко. Америка не визнає і не визнаватиме російську окупацію і намагання анексії Криму", - зазначив він.

Разом з тим віце-президент додав, що США наполягатимуть на тому, щоб інші країни також не визнавали цю незаконну анексію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: