Москва викупила з німецької в'язниці свою шпигунку – ЗМІ

Субота, 22 листопада 2014, 15:59

Німеччина випустила на свободу російську розвідницю Хайдрун Аншлаг та її чоловіка, засуджених 5,5 та 6,5 років позбавлення волі відповідно, йомовірно, з допомогою коштів, отриманих з Москви.

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel Online.

За вироком вищого земельного суду в Штутгарті з Хайдрун і її чоловіка повинні були стягнути близько півмільйона євро. Відповідно, за даними видання, необхідну суму надала швидше за все Росія..

"Неможливо собі уявити, щоб російські агенти, які відбували ув'язнення в Німеччині, отримали фінансову підтримку з якогось іншого джерела, окрім як з Москви",- заявив представник спецслужб в коментарі виданню.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Хайдрун Аншлаг вийшла на свободу 21 листопада і негайно покинула територію Німеччини, при цьому подальший маршрут Аншлаг пролягав "у напрямку Росії".

Хайдрун і Андреас Аншлаги були засудженні до позбавлення волі у 2013 році за шпигунство на користь російських спецслужб.

Як пише видання The Local пара проявляла особливу цікавість до військових і політичних таємниць НАТО та ЄС, найбільше зосереджуючись на стосунках НАТО та ЄС з країнами Східної Європи та Центральної Азії.

Нагадаємо, тижнем раніше німецько-російські стосунки ускладнились через шпигунський скандал, який вилився у взаємну висилку дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.