США мають намір розмістити танки у Східній Європі

Середа, 26 листопада 2014, 09:26

Найближчими роками США планує розмістити в країнах НАТО близько 150 танків та інших броньованих машин, частина з них буде розміщена у Східній Європі.

Про це заявив командувач сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес, повідомляє литовське видання Delfi.

Танки США в Європі будуть розміщені в рамках операції Atlantic Resolve, мета якої - посилення безпеки країн Балтії та Польщі в контексті агресивної політики Москви на сході України.

Майже 50 одиниць бронетехніки вже направлені до Європи, а ще 100 танків M1 "Абрамс" і бойових машин піхоти "Бредлі" планується переправити до Німеччини і, можливо, інших країн, розповів в телефонному інтерв'ю інформаційному агентству AFP Фредерік Бен Ходжес.

"Солдати приїдуть, проведуть навчання і поїдуть. Техніка залишиться в Європі", - пояснив американський генерал.

За його словами, це буде "набагато дешевше", ніж возити танки "туди-сюди через Атлантичний океан". Крім того, таке розміщення техніки підвищить ефективність маневрів біля східних кордонів НАТО.

Ходжес пояснив, що найближчим часом висловить свої рекомендації про розміщення частини цієї бронетехніки в якійсь із держав Східної Європи.

"Я оціню можливості. В тому числі і можливість розміщення бронетанкової роти чи батальйону в таких місцях, як країни Балтії, Польща, Румунія, Болгарія", - розповів генерал.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявляли про впевненість у здатності альянсу захистити всіх своїх членів, якщо агресію Росії не спинять в Україні і вона перекинеться на країни Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.