Перезавантаження відносин з РФ не допоможе - Лінкявічюс

Четвер, 27 листопада 2014, 08:37

Перезавантаження відносин з РФ не допоможе, оскільки "програмне забезпечення" застаріло.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в ефірі програми "Настоящее время".

"Я маю на увазі сам спосіб мислення, підхід", - відзначив він.

"Але не можна також і натиснути кнопку "Delete" (видалити. - Ред.), щоб розпочати з чистого листа. Є певні зобов'язання, на яких будувалася наша співпраця", - додав глава МЗС.

За його словами, Литва хоче спілкуватися з Росією мовою аргументів, підтримувати нормальні відносини, але вони мають базуватися не тільки на інтересах, але й на цінностях.

"Країна, до речі, постійний член Ради безпеки ООН, яка створена саме для того, щоб охороняти мир і систему порядку в світі, проводить агресію проти сусідньої держави і заперечує це. Адже Росія каже, що вона не бере участі у конфлікті взагалі, що це внутрішня справа України", - зауважив Лінкявічюс.

"І як це все пояснити, якщо направляються танки, ракетні установки, які не можна купити в супермаркеті. Як інакше можна називати такі дії, тому ми і говоримо, що треба називати речі своїми іменами і реагувати", - додав він.

На думку глави МЗС, Європа повинна в цій ситуації робити більше.

"Я вважаю, що ми повинні робити більше, робити вчасно, а не пізно. Ніхто ж не каже про якусь агресивність, але давайте хоча б будемо послідовними. Давайте поважити хоча б власні рішення, тоді, можливо, інші також звернуть на них увагу", - наголосив Лінкявічюс.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Литви заявив, що ЄС має надати Україні військову підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.