Швеція підвищить обороноздатність, але в НАТО не збирається

П'ятниця, 28 листопада 2014, 15:23

Швеція посилить оборонні можливості країни і буде прагнути до тіснішої військової співпраці з НАТО, але вступати в Альянс не збирається.

Про це заявив у Вільнюсі міністр оборони Швеції Петер Хультквіст, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми стежимо за зростанням кількості навчань, розвідувальної діяльності Росії в Балтійському морі. Підрозділи швидкого реагування тепер ми використовуємо частіше, ніж багато років тому. Тобто, у нас є реальний щоденний вплив на оборонну систему Швеції", - сказав він.

Збройні сили Швеції місяць тому провели найбільшу з часів "холодної війни" операцію з пошуку іноземного підводного човна. Говорячи про цей інцидент у Вільнюсі, шведський міністр сказав, що у нього немає підтвердження щодо якоїсь конкретної країни, однак підкреслив, що Стокгольм готовий застосувати військову силу для захисту своєї території.

Після операції з пошуку іноземній підводного човна було проведено опитування, яке показало, що підтримка вступу Швеції в НАТО зросла.

Нагадаємо, з 17 по 21 жовтня Швеція здійснювала в Балтійському морі операцію з пошуку підводного човна, який ймовірно належав Росії.

Пізніше в Міноборони Швеції підтвердили наявність у її водах невеликої субмарини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.