Росія не наш стратегічний партнер, а наша стратегічна проблема - Туск

П'ятниця, 28 листопада 2014, 15:42

Росія не є стратегічним партнером Євросоюзу, а радше є стратегічною проблемою.

Про це заявив колишній прем'єр-міністр Польщі та майбутній президенти Європейської ради Дональд Туск в інтерв'ю Financial Times.

"Для Путіна і для сьогоднішньої Росії ЄС є проблемою. Ми повинні розуміти, і, я думаю, ми близькі до цього моменту, що Росія не є нашим стратегічним партнером. Росія - наша стратегічна проблема", - сказав він.

Туск також прокоментував скандал з інтерв'ю екс-глави МЗС Польщі Радослава Сікорського виданню Political Magazine та заперечив, що Путін робив йому пропозиції щодо розподілу України.

"Те, що я сказав Радеку (Сікорському. - Ред.) після цієї події - що в політиці, в дипломатії, як і в звичайному житті,  набагато краще багато знати і мало говорити. Ніколи не навпаки", - підкреслив він.

Водночас він зауважив, що Сікорський був правий щодо суті відносин між Україною, ЄС і Росією.

"Якщо справа доходить до суті відносин між Росією, Україною, Польщею, Європою, то, звісно, Сікорський мав рацію. Після Бухареста (саміт НАТО, під час якого Путін поставив під сумнів українську державність. - Ред.) я не сумнівався в тому, що геополітична гра між Росією та Європою, між Росією і Польщею стосувалась України", - зауважив Туск.

Нагадаємо, раніше екс-глава польського уряду заявив, що у ситуації на сході України йдеться про "чергову хвилю окупації, звичайну війну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.