Німеччина може спростити вислання іноземців, які скоїли злочини

Неділя, 30 листопада 2014, 10:25

Міністерство внутрішніх справ Німеччини хоче спростити вислання іноземців, які вчинили злочини в Німеччині.

Відповідний законопроект міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр хоче подати на розгляд уряду до Різдва, пише Deutsche Welle.

Цю інформацію підтвердив у суботу, 29 листопада, речник МВС Німеччини Йоганнес Дімрот.

Зокрема, передбачається, що компетентним органам буде простіше вислати з країни іноземців, які за жодних обставин не можуть претендувати на право перебування у ФРН.

Як повідомляють німецькі ЗМІ з посиланням на представника урядової коаліції, пропозиція  також передбачає заборону на повторний в'їзд до Німеччини особам, які скоїли злочин та були ув'язнені на термін від двох років.

Заборона може стосуватися також членів терористичних угруповань або ж іноземців, які вчиняли злочини з політичних чи релігійних мотивів.

З іншого боку, іноземці, яким дозволили залишитися в країні, за певних обставин зможуть швидше отримати право на постійне перебування.

Це стосуватиметься осіб, які вже більше чотирьох років перебувають в Німеччині та молодші 27 років, а також стосовно яких є позитивний прогноз щодо інтеграції в німецьке суспільство.

Старші іноземці матимуть право на зазначену процедуру після восьми років перебування в країні.

Як повідомляється, іноземці, які прибули в Німеччину, аби підтвердити свій диплом, отримають право на перебування до півтора року. Вони до того ж матимуть право паралельно з навчанням працювати до 10 годин на тиждень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.