Єврокомісія знизила прогнози росту єврозони в найближчі два роки

Вівторок, 4 листопада 2014, 15:22

Європейська комісія знизила прогнози щодо темпів економічного зростання країн Єврозони, які залишаться млявими до 2016 року.

Про це йдеться в осінньому економічному прогнозі Єврокомісії.

Реальне економічне зростання в 2014 році становитиме 1,3% в Євросоюзі та 0,8% - в країнах, які входять до Єврозони. Повільне зростання завдяки збільшенню попиту на завнішньому та внутрішньому ринках буде спостерігатися у 2015 році, коли показники будуть на рівні 1,5% та 1,1% відповідно.

Пожвавлення економічної активності очікується у 2066 році – до 2% та 1,7% завдяки укріпленню фінансового сектора.

Інфляція в регіоні залишиться на вкрай низькому рівні.

Цього року очікується, що припинить зростати найбільша економіка ЄС – Німеччина, в 2015 її зростання очікується на рівні 1,1%. В стагнації перебуває економіка Франції, прог6нози на наступний рік – зростання на 0,7%.

Серед найбільших економік ЄС пожвавлення зростання спостерігається у Великій Британії, яке виявилося більшим, ніж очікувалось.

Навесні аналітики прогнозували зростання у 2014 році на рівні 1,6% в Євросоюзі та 1,2% в єврозоні. Зниження темпів пояснюється геополітичними ризиками та недостатньо сприятливою ситуацією в світовій економіці.

Нагадаємо, раніше прогнози зростання економік країн єврозони в 2014 і 2015 роках знижувала Організація економічної співпраці та розвитку (ОЕСР)  .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.