Німеччина може збільшити газову залежність від Росії

Середа, 5 листопада 2014, 11:21

Залежність Німеччини від зовнішніх енергоносіїв може збільшитися через програму уряду ФРН зі скорочення викидів від спалення вугілля. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Щоб зменшити викиди, Міністерство економіки Німеччини представило план, який передбачає найбільш рішучі заходи зі скорочення споживання вугілля, які будь-коли приймались у Європі.

У випадку реалізації цього плану Німеччині доведеться збільшити імпорт російського газу, купувати електроенергію в сусідніх країнах і посилити підтримку відновлюваної енергетики.

 "Важливість газу, а разом з нею і залежність від Росії посиляться", - заявив аналітик Metzler Seel Sohn & Co. Гідо Хойман.

Скорочення споживання вугілля може покращити позиції "Газпрому", оскільки на Росію припадає третина газового імпорту Німеччини. В той же час це підірве позиції німецьких енергокомпаній RWE AG и Vattenfall AB, які управляють вугільними електростанціями.

Наразі Німеччина виробляє приблизно 45% електроенергії з вугілля, 11% - з газу, 15% припадає на атомні реактори, які в уряді обіцяють закрити до 2022 року. Частка відновлюваної енергетики складає 24%, цей показники планується збільшити до 45% до 2025 року.

Такий підхід суперечить планами ЄС та США економічно ізолювати Росію.

Нагадаємо, у вересні ЄС та США запровадили санкції, які стосувалися в тому числі енергетичних компаній Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: