Заборона Москви на імпорт товарів зі США лише поглибить ізоляцію Росії - Білий дім

Четвер, 7 серпня 2014, 09:19

Речниця Білого дому Лаури Лукас Магнусон повідомила, що заходи, які запроваджує Москва проти західних компаній через те, що США та Євросоюз ввели санкції проти РФ, у майбутньому вдарять по російській економіці.

Про це передає Радіо Свобода.

Магнусон наголосила, що навіть російський Центральний банк заявив, що заборона імпорту продуктів харчування стимулюватиме зростання інфляції у Росії.

Американський та європейський імпорт продуктів харчування до Росії становить кілька мільярдів доларів щорічно.

Нагадаємо, що 6 серпня президент РФ Володимир Путін підписав указ, яким забороняється впродовж року ввозити до Росії окремі види сільськогосподарської продукції, сировину і продовольство з країн, що запровадили санкції проти РФ.

Указ набрав чинності вже 6 серпня, але уряд РФ має ще окремим рішенням визначити перелік товарів, на які поширюється заборона.

6 серпня Канада запровадила нові санкції через дестабілізацію ситуації в Україні. Загалом під дію обмежень потрапляють 22 компанії та 19 фізичних осіб.

Впродовж минулого тижня і на початку нинішнього Євросоюз, а також США та ряд інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії РФ на дестабілізацію ситуації в Україні, зокрема втручання на сході України та анексію Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.