У Німеччині готуються використовувати газ з резерву через кризу з РФ

Четвер, 6 листопада 2014, 08:41

Уряд Німеччини має намір вивчити можливості ефективного використання  національного резерву природного газу в періоди кризи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з положенням 1966 року, в Німеччині існує розрахований на 90 днів кризовий резерв нафти і важливих нафтопродуктів, таких як бензин та авіаційний керосин. На випадок серйозних криз предбачено урядовий контроль за використанням цих резервів.

Щодо газу така система не передбачена, але політичні рішення стосовно газових сховищ можуть бути прийняті навесні 2015 року. Проте наразі компанії, що займаються імпортом та переробкою газу, мають власні сховища, запасів з яких має вистачити на три місяці.

Приводом для таких намірів став конфлікт Росії та України, через який поставки газу в ЄС опинились під загрозою. Зокрема, 38% газу, що споживається Німеччиною, експортується з РФ.

При цьому в Міністерстві економіки ФРН підкреслили, що сьогодні ніщо не вказує на припинення поставок. Берлін виходить з того, що "Газпром" не порушить газових домовленостей і того, що Україна зі свого боку обіцяла виконувати свої транзитні зобов’язання.

Нагадаємо, минулого тижня Україна, Росія і Єврокомісія підписали документи, що передбачають відновлення постачання російського газу Україні і забезпечення безперебійного транзиту до Європи протягом зимового сезону 2014-2015 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: