В Литві хочуть обладнати підвали житлових будинків на випадок війни

Понеділок, 1 грудня 2014, 13:24

Міністерство внутрішніх справ Литви розглядає можливість обладнання підвалів нових житлових будинків і підземних автостоянок для захисту населення від вибухів на випадок війни.

Про це повідомляє видання Delfi.

З урахуванням геополітичних загроз в МВС Литви спільно з Міністерством охорони довкілля намагаються збільшити можливості захисту населення.

"МВС буде прагнути до того, щоб технічне регламентування будівництва зобов'язувало усіх відповідальних за будівництво осіб і в будівлях, що будуються відомствами, а також у житлових будинках, обладнати укріплені приміщення не тільки для зберігання автомобілів або цінностей, але і для захисту людей, в залежності від призначення будівлі та запланованої в ній кількості людей", - сказав начальник Управління громадянською обороною Ернест Трунов.

При цьому, як зазначає видання, у 2013 році уряд Литви визнав будівлями колективного захисту 1771 будівлю (спортивні зали, криті спортивні манежі і стадіони, арени, підземні гаражі, підземні автостоянки, підвали житлових будинків, склади та сховища, інші будівлі).

Нагадаємо, раніше головнокомандувач збройних сил Литви заявляв, що не виключає подібного до України сценарію із використанням "зелених чоловічків" на своїй території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: