В провінціях Бельгії через антиурядовий страйк зупинився транcпорт

Понеділок, 1 грудня 2014, 14:15

В окремих провінціях Бельгії в понеділок проходить страйк працівників транспортної сфери проти урядових заходів з жорсткої економії бюджетних коштів. Це призвело до зупинки громадського та залізничного транспорту.

Про це повідомляє Reuters.

Профспілки, невдоволені зниженням пенсійного і соцзабезпечення, запланованим новим правоцентристським урядом Бельгії, починаючи з понеділка оголосили серію регіональних страйків до 15 грудня, коли має відбутися загальнонаціональний страйк.

В окремих регіонах на заході і сході Бельгії зупинився рух залізничного і громадського транспорту. Зокрема, було призупинено рух поїздів з Німеччини та Люксембургу.

У компанії Eurostar, яка здійснює перевезення у напрямку Лондона, заявили, що рух потягів у понеділок не зупинявся, але 8 і 15 грудня, коли страйки мають пройти в Брюсселі, поїздів не буде.

При цьому в уряді Бельгії вважають, що урізання пенсій і соціальних допомог необхідне, щоб зробити країну більш конкурентоспроможною. 

Нагадаємо, 24 листопада учасники акції протесту проти економічних і соціальних реформ заблокували рух автобусів та поїздів в чотирьох бельгійських провінціях - Ено, Люксембурзі, Лімбургу і Антверпені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.