Прем’єр Польщі: ЄС має бути готовий до третього раунду санкцій проти РФ

Середа, 10 грудня 2014, 08:49

Польща не виключає третього раунду санкцій щодо Росії у разі невиконання нею мінських домовленостей.

Про це заявила прем’єр-міністр Польщі Ева Копач на зустрічі прем’єрів країн Вишеградської четвірки та Швейцарії в Братиславі, повідомляє чеське видання Novinky.

"Ми маємо бути готові у разі невиконання мінських домовленостей говорити одним голосом, ЄС має бути готовий до третього раунду санкцій", - сказала Копач.

На думку польської прем’єрки, російсько-український конфлікт може бути врегульований лише тоді, коли весь світ заявить про категоричне неприйняття агресії щодо територіальної цілісності будь-якої країни.

"Анексія - не в європейських правилах. Лише об’єднана Європа здатна стати щитом перед загрозою конфлікту", - заявила вона.

Як повідомляє словацьке видання Webnoviny.sk, за словами Копач, санкції - це єдиний метод, здатний зарадити тому, що відбувається в Україні.

У свою чергу чеський прем’єр Богуслав Соботка наголосив, що позиція країн Вишеградської четвірки щодо санкцій не відрізняється від позиції Євросоюзу, проте підкреслив необхідність обговорення обмежувальних заходів з урахуванням національних інтересів кожної держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангела Меркель не виключає, що ЄС доведеться застосувати подальші санкції проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.