Я точно не хотів би жити в РФ - лідер друзів Путіна в Європарламенті

Понеділок, 15 грудня 2014, 08:36

Лідер Партії незалежності Сполученого королівства та групи друзів Путіна в Європарламенті Найджел Фарадж зауважив, що "захоплюється" тим, як Путін вирішив питання кризи в Сирії, проте в РФ жити б не хотів.

Про це він заявив в інтерв´ю литовському виданню Delfi.lt.

"Я сказав, що захоплююся, як Путін змінив наші установки по Сирії, але це не те, що він мені подобається як особистість і я точно не хотів би жити в його країні", - наголосив Фарадж.

Він також зазначив, що бачить Україну в ролі буферної зони між ЄС та РФ.

"У геополітиці, якщо ви так хочете про неї говорити, завжди існували буферні держави і Україна у більшості аспектів є такий буферною зоною",  -зазначив він.

На його думку,  "з геополітичної точки зору" було нерозумно говорити Україні, що вона може приєднатися до ЄС чи НАТО, оскільки це лише роздратувало Росію.

"Я завжди вважав, що ми не повинні свідомо провокувати Росію: якщо тикати російського ведмедя, зрештою, дочекаєшся його реакції. Думаю, що частково ми це робили в Україні і це було не дуже розумно", - сказав Фарадж.

За словами євродепутат, він не виключає "ще більшої агресивності" Росії.

"Коли економіка йде вниз, держави схильні діяти поза своїх меж. Я нічого не збираюся прогнозувати, але бути оптимістом неможливо", - наголосив британський євроскептик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польський євродепутат допоміг зберегти групу друзів Путіна в ЄП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: